Yksityiskohtia ja esimerkkejä Kokonaisuudesta:


Tässä lopussa kerron yksityiskohtia Kokonaisuudesta hyvin yksinkertaisin esimerkein. Kuten kerroin jo luvussa Kokonaisuus, kaikella on vastavoimansa. Kun nämä perusasiat tulevat selviksi, on sitten huomattavasti helpompi käsitellä/käsittää yksilön asemaa Kokonaisuudessa ja tietoisuuden olemusta.

Luvussa Kokonaisuus käsiteltiin jo liikkeen vastavoimia. Tulimme siihen tulokseen, että eteenpäin lähdettäessä maa siirtyy toiseen suuntaan ja pysähdyttäessä sekä maan että liikkujan liike pysähtyy. Esimerkkiä yksinkertaistetaan siten että tämä liikkuja kulkee pyörillä, joka voi olla esimerkiksi polkupyörä, auto tai jokin muu vastaava pyörillä kulkeva. Kävellessä tulee ylös-alaista liikettä joka turhaan monimutkaistaa esimerkkiämme. Nopeasti liikuttaessa ilmanvastus kasvaa, seurauksena maan pitää siirtyä vielä voimakkaammin taaksepäin. Kun energiaa pitää käyttää liikkeen ylläpitoonkin, maa ei kuitenkaan lähde loputtomaan liikkeeseen taaksepäin. Miten tämä on mahdollista? Selitys on melko yksinkertainen: Ilmanvastuksen seurauksena ilmavirta käy samaan suuntaan kuin kulkija. Tämä ilmavirta osuu puihin ja muihin esteisiin, ilmavirran liike-energia siirtyy puiden runkojen ja juurien kautta maahan joka on vastakkainen mitä kulkija on saanut aikaan. Olisi toivottavaa että suurten ilmavirtojen ollessa kyseessä puut eivät olisi lahoja ja ne olisivat hyvin kiinni maassa. Energioiden kierrosta ei täten tulisi turhan monimutkaista. Tietysti tällaisessakin yksinkertaisessa liikkumisessa energiat muuttuvat toisiksi useaan kertaan ennen alkuperäisen tilanteen palautumista mutta niitä emme tällä kertaa tarkastele. Se homma sopii paremmin fyysikoille. Kokonaisuus on niin laaja, etteivät suuretkaan liike-energiat muuta Kokonaisuutta. Vaikka maapallo pyörisi kuin sukkula, kajahtelisi kuin kirkonkello ja paukahtaisi kahtia jättimäisten meteorien pommituksessa, Kokonaisuus pysyisi vakiona. Ei edes galaksien yhteentörmäys järkyttäisi Kokonaisuutta millään tavoin.



Vastakohtaisuuksien eroista:

Luvussa Kokonaisuus käsiteltiin aihetta esimerkillä siirrettävästä kivestä. Tarkoittaako tämä sitä, että korkeat rakennukset pitäisi räjäyttää maan tasalle? Ei suinkaan. Korkeat rakennukset ovat muodostuneet käyttämällä energiaa, joka on pois muualta. Rakennusvaiheessa osa öljyn sisältämästä energiasta on muuttunut potentiaalienergiaksi, mikäli on käytetty polttomoottorikäyttöisiä nostureita. Korkea rakennus on siten tältä osin Kokonaisuuden lakien mukainen. Tämä korkeusero tasoittuu ilman myötävaikutusta. Pehmeällä maalla tapahtuu painumista ja kallistumisen seurauksena rakennus kaatuu ennen pitkää. Rakennus sortuu myös itsestään ränsistymisen ja hapettumisen seurauksena, puiset lahoavat, teräsrakenteiset ruostuvat ja kivetkin rapistuvat. Harkitsemattoman teon seurauksena voi käydä odotusten vastaisesti. Amerikassa kaksoistornit tosin tasoittuivat mutta seurauksena rakennetaan tilalle entistä korkeammat tornit ja muualla pommitetaan hajalle moninkertainen määrä pienempiä rakennuksia amerikkalaisten toimesta. Äärimmäisyydet ja ristiriitaisuudet vain lisääntyivät kaikkialla maailmassa vaikka tarkoituksena oli alussa vain tasoittaa korkeuseroja. Kiven siirtämisessä pois pieneltä alueelta sen sijaan teko on järkevä, tasaisella alueella on aina käyttöä vaikka varastoalueena.



Väärinkäsitysten ja väärien johtopäätösten välttämisestä:

Äskeisestä kappaleesta tuli jälleen mieleen väärinkäsitysten ja väärien johtopäätösten välttämisen tärkeys opittaessa ymmärtämään Kokonaisuutta. Kerron siitä kaksi valaisevaa esimerkkiä, joista ensimmäinen on kaskuistakin tuttu ja toinen käytännönläheinen. Ensimmäisessä esimerkissä havaitsija huomaa, että puun oksat heiluvat tuulessa. Hän tekee sellaisen johtopäätöksen, että tuuli johtuu siitä että puut heiluttavat oksiaan. Niinpä hän kaataa lähistöltä kaikki puut. Mitä siitä seuraa? Seuraus on täysin vastakohtainen kuin alkuperäinen tarkoitus oli. Tuuli alkoi puhaltaa entistä voimakkaammin, kun mitään esteitä ei sen tiellä ollut. Toisessa esimerkissä havaitsija tekee talvella havainnon että kuun paistaessa on lähes poikkeuksetta kova pakkanen. Hän vetää tästä sellaisen johtopäätöksen että kuu se on joka jäähdyttää ilmaa. Todellisuudessa asia ei ole näin. On aivan selvää että kuu näkyy vain silloin kun pilviä ei ole edessä. Selkeällä säällä pilvet eivät ole suojana vaan lämpöä karkaa avaruuteen huomattavasti enemmän. Talvella on usein niin pimeää että on vaikea nähdä, onko pilviä vai ei. Kuu sen sijaan näkyy selkeällä säällä ja pilvisellä säällä sitä ei näe. Todellisuudessa voi teoriassa olla mahdollista, että kuu lämmittää ilmaa; kuuhan heijastaa auringon valoa. Nämä esimerkit on hyvä pitää mielessä varsinkin tehtäessä päätelmiä suurista ja/tai hengellisistä asioista, väärät johtopäätökset voivat olla hyvin vahingollisia.



Vaikeudet:

Aikaisemmin tultiin tulokseen, että elämä jatkuu ainakin jossain muodossa kuoleman jälkeen. Tästä voi moni ajatella että itsemurha olisi silloin ratkaisu kun mitään muuta ei olisi tiedossa kuin vaikeuksia eikä elämä tuntuisi elämisen arvoiselta. Näin ei kuitenkaan ole! Kokonaisuuden lakien mukaan on saman verran hyvää ja pahaa myös yksilön kohdalla ja nämä asiat kasvavat korkoa. Käsittämättömät vaikeudet ovat suurella todennäköisyydellä seurausta aiemmissa elämissä tehdyistä pahoista teoista tai vastapainoa edellisissä olleista liiallisista myönteisyyksistä. Mitä enemmän näitä saa hyvitettyä, sitä vähemmän jää pahaa jäljelle seuraavia elämiä varten. Jos yksilö lopettaa nykyisen elämänsä ennenaikaisesti paha jää kasvamaan korkoa ja tulevaisuudessa on huomattavasti enemmän soviteltavaa. Kun elämän tarkoituksena on suuremman tietoisuuden saavuttaminen ja Kokonaisuuden parempi ymmärtäminen, ennenaikaisesta elämän päättämisestä voi olla seurauksena jopa siirtyminen alemmalle tasolle ja saavutuksista melkoinen osa menee hukkaan. Jos hyvä/paha mitta-asteikolla päästään plussan puolelle, tämäkin kasvaa korkoa ja seurauksena on edessäpäin parempia elämiä.


Yksilön liikkumisvapauden hyödyntäminen

Luvussa Kokonaisuus yksilön kannalta tultiin siihen tulokseen että uskonnot rajoittavat Kokonaisuuden lakien mukaista yksilön liikkumisvapautta. Havainnollistamme sitä esimerkillä vertailemalla television ja internetin eroja. Esimerkissä televisio edustaa uskontoja ja internet Kokonaisuuden lakien mukaista liikkumisvapautta.

Televisiosta saa kaikkea vain laittamalla sen päälle. Sisältöön ei voi vaikuttaa mitenkään kuin vaihtamalla kanavaa, joka vastaa uskonnon vaihtamista. Lisäksi on sidottu aikatauluihin ja sellaisilta aiheilta ei voi välttyä, joista ei ole kiinnostunut. Tärkeät tiedotteet saa kuitenkin ilman aktiivisuutta, samoin erilaista taidetta esimerkiksi sarjojen muodossa. Internetin käyttö sen sijaan vaatii aktiivisuutta. Helposti voi unohtaa esimerkiksi uutisotsikoiden vilkaisun ja muut tärkeät asiat mutta jollekin sivustolle voi jäädä turhan pitkäksi aikaa. Kiinnostavista asioista voi saada paljon lisätietoa, vähemmän kiinnostavat voi ohittaa. Lisätiedon hankkimisessa pitää itsellä olla jonkinlaista viisautta erottaa tosiasiat ja propaganda toisistaan sekä ottaa huomioon piilosensuurin mahdollisuus. Sisällön voi vallita itse ja mielipiteensä saa esille. Sisältöönkin voi vaikuttaa jossain määrin. Jonkinlaista viisautta ja harkintakykyä pitää käyttää, jotta löytäisi juuri hyödylliset sivustot. Internetin käyttäjän ei tarvitse välttämättä luopua televisiosta, Kokonaisuuden lakien mukaisen liikkumiskyvyn käyttökään ei edellytä uskonnoista luopumista.



Muut kirjoitukset

Sivun alkuun

SISÄISET LINKIT

PALUU ETUSIVULLE



Tekijä:
Copyright© Hexa